coaching

Personal Coaching voor (en door) Vrouwelijke Professionals

Optimaliseren van functioneren in werk en leven

Vrouwen denken, voelen en handelen anders dan mannen. En dat is prima, want uit onderzoek blijkt dat dit sterk aanvullend is op de mannelijke inbreng en een organisatie als geheel sterker maakt. Vrouwen zijn over het algemeen beter in staat meer taken tegelijkertijd uit te voeren (multi-tasken), zijn empatisch, hebben een grote verantwoordelijkheid en een goed ontwikkeld vermogen tot reflectie. Tegelijkertijd zijn ze zich meer bewust van onzekerheden. Belangrijk is dat deze kwaliteiten geen valkuilen worden. Ondersteuning door een vrouwelijke Levenskracht Coach die de valkuilen kent is daarom geen luxe.

Vrouwelijke factor

Bij veel bedrijven is de vrouw/man verhouding nog steeds niet in balans. Het diversiteitsbeleid moet hierin verandering brengen en de vrouwelijke factor verhogen. Hoe kun je als vrouw optimaal functioneren in een werkveld waarin de mannelijke factor (nog) de standaard is? Om levenskrachtig, succesvol en plezierig te kunnen werken en leven is inzicht in je verschillende rollen, je vitaliteit, talenten en valkuilen onontbeerlijk. Investeren in persoonlijke ontwikkeling is dan ook van groot belang en een zeer krachtige aanvulling op allerlei vakinhoudelijke trainingen.

Ontwikkelingsvragen zijn bijvoorbeeld:

 • Hoe en waarmee geef ik concreet invulling aan mijn motivatie om mijn toekomstige werk effectief en met plezier te kunnen blijven doen?
 • Hoe vergroot ik mijn zelfvertrouwen op en in mijn werk?
 • Hoe maak ik inzichtelijk wat mijn persoonlijke belemmeringen zijn die de ontwikkeling en vaardigheden in mijn werk in de weg staan?
 • Hoe creëer ik (een betere) balans tussen werk en privé?
 • Hoe vergroot ik mijn zelfkennis en zelfbewustzijn om daarmee mijn vakkennis op peil te houden en/of te verbeteren?
 • Hoe vind ik mijn innerlijke motivatie ter verbetering van mijn werkzame leven?
 • Hoe kan ik communiceren vanuit kracht i.p.v. (on)macht en hoe verbreed ik hiermee mijn vaktechnisch en persoonlijk vocabulaire?
 • Hoe kan ik mijzelf beter presenteren en waarom blokkeer ik dan soms (tevens met oog op toekomstig beroep na reorganisatie)?
 • Wat zijn gevoelens en emoties, hoe hebben deze invloed op het functioneren en kunnen benutten van kennis en vaardigheden en hoe kan ik deze integreren ter verbreding van mijn vakkennis?
 • Hoe maak ik een persoonlijk actie- en stappenplan ter verbreding van mijn vakkennis en vaardigheden op korte en langere termijn om hiermee mijn huidige en/of toekomstige werk beter te plannen en te behouden?

Voor en door vrouwelijke professionals

Onze vrouwelijke Levenskracht Coaches zijn ervaren professionals die de vrouwelijke dilemma’s en mogelijkheden goed kennen. Ze geven ieder op hun eigen wijze invulling aan het coachingstraject, in een sfeer van betrokkenheid, respect en vertrouwen.

Werkwijze

Het traject bestaat uit een intake en een viertal vervolggesprekken van 1,5 uur. In de intake maken we nader kennis en onderzoeken we je ontwikkelingsvraag. Tevens vul je een persoonlijkheidsprofiel in (Levensstijlen Inventarisatie van Human Synergetics®). Dit is een instrument voor zelfkennis en bewustzijn dat direct al inzicht geeft in het eigen functioneren en mogelijke belemmeringen. Samen formuleren we een realistisch coachdoel. In de vervolggesprekken gaan we hier concreet mee aan de slag.

Locaties

 • Den Haag
 • Landsmeer
 • Tilburg

Kosten

Op aanvraag. We maken een onderscheid tussen tarieven voor organisaties en particulieren.
Het overgrote deel van onze trajecten wordt door werkgevers vergoed.

Contact/inschrijving

Wilt u meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op: 06-52 044 211 of info@doorsprong.nl

Brochure

Download hier de brochure voor aanvullende informatie.