coaching

Personal Coaching wandelend in de natuur

De natuurlijke weg naar duurzame regie over jouw werk

Op bepaalde momenten kun je baat hebben bij ondersteuning van een coach. Een persoonlijke coach met wie je, aan de hand van een eigen ontwikkelingsvraag, je functioneren in werk en privé inzichtelijk maakt: je talenten en valkuilen, je vitaliteit en mogelijkheden. Door een aantal uren bewust in de natuur door te brengen, neem je letterlijk afstand van je dagelijkse beslommeringen. Het in beweging zijn ontspant en heeft een gunstig effect op lichaam en geest. Zo ontstaat er nieuwe ruimte om eens op een andere wijze naar persoonlijke en loopbaanvraagstukken te kijken. Wandelend coachen stimuleert, vitaliseert en inspireert (een gezonde geest in een gezond lichaam).

Wandelingen in de natuur vormen een mooie metafoor voor ons carrière pad. Welke wegen ben je tot dusver ingeslagen? Waar loop je vast? Welke nieuwe paden kun je bewandelen, en, durf je de gebaande paden te verlaten? Samen met de coach kies je je eigen weg. De veranderlijkheid van de natuur fungeert hierbij als symbool voor het ontwikkelingsproces.

Antwoorden van de natuur

De natuur geeft op een diep niveau bewustwording en zelfinzicht en biedt tal van antwoorden. Soms hoef je daar niets voor te doen, alleen maar te zien en te ervaren. Wandelend coachen heeft als voordeel dat er niet voortdurend oogcontact is. Je kunt de aandacht makkelijker bij jezelf houden. Stiltes vallen op een natuurlijke manier. Hierdoor ontstaat ruimte voor reflectie en vernieuwing. De beweging komt als het ware van binnenuit op gang.

Ontwikkelingsvragen zijn bijvoorbeeld:

 

  • Hoe en waarmee geef ik concreet invulling aan mijn motivatie om mijn toekomstige werk effectief en met plezier te kunnen blijven doen?
  • Hoe vergroot ik mijn zelfvertrouwen op en in mijn werk?
  • Hoe maak ik inzichtelijk wat mijn persoonlijke belemmeringen zijn die de ontwikkeling en vaardigheden in mijn werk in de weg staan?
  • Hoe creëer ik (een betere) balans tussen werk en privé?
  • Hoe vergroot ik mijn zelfkennis en zelfbewustzijn om daarmee mijn vakkennis op peil te houden en/of te verbeteren?
  • Hoe vind ik mijn innerlijke motivatie ter verbetering van mijn werkzame leven?
  • Hoe kan ik communiceren vanuit kracht i.p.v. (on)macht en hoe verbreed ik hiermee mijn vaktechnisch en persoonlijk vocabulaire?
  • Hoe kan ik mijzelf beter presenteren en waarom blokkeer ik dan soms (tevens met oog op toekomstig beroep na reorganisatie)?
  • Wat zijn gevoelens en emoties, hoe hebben deze invloed op het functioneren en kunnen benutten van kennis en vaardigheden en hoe kan ik deze integreren ter verbreding van mijn vakkennis?
  • Hoe maak ik een persoonlijk actie- en stappenplan ter verbreding van mijn vakkennis en vaardigheden op korte en langere termijn om hiermee mijn huidige en/of toekomstige werk beter te plannen en te behouden?

 

Werkwijze

Het traject bestaat uit een intake en een viertal vervolggesprekken van 1,5 uur. In de intake maken we nader kennis en onderzoeken we je ontwikkelingsvraag. Tevens vul je een persoonlijkheidsprofiel in (Levensstijlen Inventarisatie van Human Synergetics®). Dit is een instrument voor zelfkennis en bewustzijn dat direct al inzicht geeft in het eigen functioneren en mogelijke belemmeringen. Samen formuleren we een realistisch coachdoel. In de vervolggesprekken gaan we hier concreet mee aan de slag.
Dit traject is gericht op mensen die hun professionele ontwikkeling meer kracht willen geven door naast vakkennis ook de persoonlijke kant van het menszijn te benutten in functioneren. Je leert daarmee je vakkennis en –vaardigheden beter te benutten, effectiever en efficiënter te werken en besluitvaardiger en met meer zelfvertrouwen je werk te doen.

Locaties

• Noord-AA: (Zoetermeer)
• Loonse Drunense Duinen: (Tilburg)
• Het Haagse Bos: (Den Haag)
• Het Twiske: (Landsmeer)

Kosten

Op aanvraag. We maken een onderscheid tussen tarieven voor organisaties en particulieren.
Het overgrote deel van onze trajecten wordt door werkgevers vergoed.

Contact/inschrijving

Wilt u meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op: 06-52 044 211 of info@doorsprong.nl

Brochure

Download hier de brochure voor aanvullende informatie.