Optimaliseren van functioneren in werk en leven

Vrouwen denken, voelen en handelen anders dan mannen. En dat is prima, want uit onderzoek blijkt dat dit sterk aanvullend is op de mannelijke inbreng en een organisatie als geheel sterker maakt. 

Vanuit de eigen inbreng en kracht, zijn ze zich ook (meer) bewust van onzekerheden en reflectieren ze daar in het algemeen vaker op. Belangrijk is dat deze feminiene kwaliteiten geen valkuilen worden. Ondersteuning door een vrouwelijke Levenskracht Coach die de valkuilen kent is daarom geen luxe.

Vrouwelijke factor

In veel bedrijven is de vrouw/man verhouding nog steeds niet in balans. Het diversiteitsbeleid moet hierin verandering brengen en de feminiene factor verhogen. Hoe kun je als vrouw optimaal functioneren in een werkveld waarin de mannelijke factor (nog) de standaard is? Om levenskrachtig, succesvol en plezierig te kunnen werken en leven is inzicht in je verschillende rollen, je vitaliteit, talenten en valkuilen onontbeerlijk. Investeren in persoonlijke ontwikkeling is dan ook van groot belang en een zeer krachtige aanvulling op allerlei vakinhoudelijke trainingen.

Ontwikkelingsvragen kunnen zijn:

 • Hoe blijf ik gemotiveerd (en) vanuit mijn vrouwelijke meerwaarde, effectief en met plezier aan het werk?
 • Hoe vergroot ik mijn zelfvertrouwen in mijn werkfunctioneren?
 • Hoe maak ik inzichtelijk wat mijn persoonlijke belemmeringen zijn die de ontwikkeling en vaardigheden in mijn werk mogelijk in de weg staan?
 • Hoe creëer ik (een betere) balans tussen werk en privé?
 • Hoe vergroot ik mijn zelfkennis en zelfbewustzijn?
 • Hoe vind ik en volg ik mijn innerlijke motivatie in mijn werkzame leven?
 • Hoe kan ik communiceren vanuit kracht i.p.v. (on)macht en hoe verbreed ik dan mijn persoonlijk vocabulaire?
 • Hoe kan ik mijzelf presenteren op een krachtige, ontspannen manier?
 • Wat zijn gevoelens en emoties en hoe hebben deze invloed op mijn functioneren?

Voor en door vrouwelijke professionals

Onze vrouwelijke Levenskracht Coaches zijn ervaren professionals die de vrouwelijke dilemma’s en mogelijkheden goed kennen. Ze geven ieder op hun eigen wijze invulling aan het coachingstraject, in een sfeer van betrokkenheid, respect en vertrouwen.

Werkwijze

Het traject bestaat uit een intake en een viertal vervolggesprekken van 1,5 uur. In de intake maken we nader kennis en onderzoeken we je ontwikkelingsvraag. Tevens vul je een persoonlijkheidsprofiel in (Levensstijlen Inventarisatie van Human Synergetics®). Dit is een instrument voor zelfkennis en bewustzijn dat direct al inzicht geeft in het eigen functioneren en mogelijke belemmeringen. Samen formuleren we een realistisch coachdoel. In de vervolggesprekken gaan we hier concreet mee aan de slag.

Locaties

 • Den Haag
 • Landsmeer
 • Berkel-Enschot

 

Deelnemen

De gesprekken vinden plaats op basis van open inschrijving. Daarnaast kunnen de coachingstrajecten ook plaatsvinden in-company (op verzoek).

We maken een onderscheid tussen tarieven voor organisatie en particulieren. Het overgrote deel van onze trajecten wordt door werkgevers vergoed.