Aandachtig, effectief en bewust werken

Mindfulness gaat over met aandacht werken en leven. Het leven, en vooral je werk, is veelal een continue stroom van gedachten en gebeurtenissen vanaf het moment van opstaan tot het einde van je werkdag. We werken en functioneren daarbij meer op de ‘automatische piloot’ dan dat we bewuste keuzes maken. Daardoor vermindert het contact met onszelf en onze omgeving, werken we minder effectief en doelgericht en zijn we niet volledig aanwezig waar we werkelijk zijn, in het Nu. Het met aandacht werken draagt daarom sterk bij aan het verbeteren van je functioneren in je werk. Het maakt je effectiever en verhoogt je productiviteit en motivatie.

Naar aandacht in het Nu

In deze vooral ervaringsgerichte training reiken we je verschillende technieken aan om bewuster stil te staan bij jezelf. Zo komt er ruimte voor vertraging, reflectie en nieuwe inspiratie. Je leert onbewuste, automatische patronen herkennen en terug te keren naar het moment van Nu, met volle aandacht. Het lichaam en de zintuigen spelen hierin een belangrijke rol.

Concrete handvatten

Je leert eenvoudige lichamelijke oefeningen, meditatie-, ademhalings- en ontspanningstechnieken. Zo wordt het contact met het lichaam hersteld, het denken vertraagd en ruimte gemaakt voor rust en reflectie. Via het Levensstijlen Inventarisatie Profiel krijg je inzicht in de levensstijlen die je verhinderen om vol in het leven te staan.

Trainingsopzet

De training wordt voorafgegaan door een uitgebreide intake met een van de Levenskracht Coaches en tevens trainer van het programma. We bespreken je persoonlijke ontwikkelingsvraag, de achtergronden hiervan en je motivatie voor deelname. Voorafgaande aan de intake maak je het LSI-persoonlijkheidsprofiel van Human Synergetics ® op. Dit profiel geeft direct al inzicht in je functioneren, je denk- en gedragspatronen en overleefstijlen. Vervolgens zijn er twee afzonderlijke trainingsdagen in een kleine groep van 12 à 15 deelnemers.

Leerdoelen

De training is concreet, informeel en brengt je met beide benen stevig op de grond. Je ontvangt een app met thuisoefeningen, zodat de aandachttraining in de werksituatie zelfstandig kan worden voortgezet en geïntegreerd.

  • Effectiever en met meer aandacht besluiten kunnen nemen.
  • Bewuster en met meer aandacht kunnen werken ter verbetering van de werksfeer en werkprestaties.
  • Met meer aandacht en mensgerichter contact met collega’s op de werkvloer.
  • Effectief en met aandacht om kunnen gaan met zaken als een reorganisatie.
  • Hoe verbeter ik met mindfulness mijn werkprestaties zowel individueel als in teams?
  • Welke positieve invloed heeft mindfulnesss op mijn functioneren.

Deelnemen

De trainingen vinden met grote regelmaat plaats op basis van open inschrijving. Daarnaast kunnen alle trainingen ook plaatsvinden in company (op verzoek). Wij kijken dan met u naar geschikte data.

Naar trainingsdata

We maken een onderscheid tussen tarieven voor organisatie en particulieren.
Het overgrote deel van onze trajecten wordt door werkgevers vergoed.

Wil jij een plek reserveren en tevens meer uitleg? Laat je gegevens achter in het formulier en we komen binnen 3 werkdagen bij je terug.