Regie nemen over
leven en werk

‘Zelfkennis is het begin van alle wijsheid.’ Het is onze visie dat we in staat zijn om zelf gunstige en productieve veranderingen in ons werk en ons toekomstig werkbehoud aan te brengen. Zelfkennis is daarbij onontbeerlijk. Weten wie je bent en waarom je doet wat je doet, is een eerste belangrijke stap om te kunnen beslissen waar je in de toekomst naartoe wilt. Zelfrealisatie start door beweging en verandering aan te brengen in zaken die - vaak onnodig - ‘vastzitten’. Dit bewegingsproces beïnvloedt het zelfbeeld op een gunstige manier. Zo komt een positieve spiraal op gang en zal de kwaliteit van je vakkennis op peil blijven en verbeteren.

Inspiratie vanuit nieuwe ervaringen

Je gaat aan de slag met een aantal interessante ervaringsgerichte uitdagingen. Hoe kijk je vooraf tegen deze uitdaging aan? Hoe is de werkelijke ervaring? Welke hulpbronnen zet je in? En hoe kijk je achteraf tegen deze ervaring aan? De interactie met medecursisten geeft inzicht in je eigen gedrag, in eventuele blokkades, en geeft inspiratie voor nieuwe mogelijkheden.

Concrete handvatten

In de training laten we het niet bij inzicht alleen, we maken tevens een opstap naar concrete verandering. De fases in de training zijn:

  • Formuleren van wensen op korte en langere termijn in werkzame carrière.
  • Het inzichtelijk maken van persoonlijke belemmeringen of blokkades die de ontwikkeling van vaardigheden op je werk in de weg staan.
  • Vergroting zelfkennis en zelfbewustzijn om daarmee je vakkennis op peil te houden en/of te verbeteren.
  • Hoe kan ik het gebruik van mijn kennis en vaardigheden optimaliseren en krijg ik meer zelfvertrouwen op en in mijn werk door ontwikkeling van mijn zelfkennis.
  • Ontdekken van innerlijke motivatie ter verbetering van je werkzame leven.
  • Hoe kan ik mijzelf beter presenteren en waarom blokkeer ik dan soms?
  • Samenstelling concreet stappenplan ter verbetering van zelfstandigheid in je werk.

Trainingsopzet

De training wordt voorafgegaan door een uitgebreide intake met één van de Levenskracht Coaches en tevens trainer van het programma. We bespreken je persoonlijke ontwikkelingsvraag, de achtergronden hiervan en je motivatie voor deelname. Voorafgaande aan de intake maak je het LSI persoonlijkheidsprofiel van Human Synergetics ® op. Dit profiel geeft direct al inzicht in je functioneren, je denk- en gedragspatronen en overleefstijlen. Vervolgens zijn er twee afzonderlijke trainingsdagen in een kleine groep van 12 à 15 deelnemers. In deze training leren we je zelfkennis te ontwikkelen en toe te passen in je werk.

Deelnemen

De trainingen vinden met grote regelmaat plaats op basis van open inschrijving. Daarnaast kunnen alle trainingen ook plaatsvinden in company (op verzoek). Wij kijken dan met u naar geschikte data.

Naar trainingsdata

We maken een onderscheid tussen tarieven voor organisatie en particulieren.
Het overgrote deel van onze trajecten wordt door werkgevers vergoed.

Wil jij een plek reserveren en tevens meer informatie? Laat je gegevens achter in het formulier en we komen binnen 3 werkdagen bij je terug.