Hoe leef ik bewust en met aandacht in crisis/coronatijden?

Mindfulness gaat over leven en werken met aandacht. Het leven, en vooral je werk, is veelal een continue stroom van gedachten en gebeurtenissen vanaf het opstaan tot het einde van je werkdag. We functioneren daarbij meer op de ‘automatische piloot’ dan dat we bewuste keuzes maken. Daardoor vermindert het contact met onszelf en onze omgeving, werken we minder effectief en doelgericht en zijn we niet volledig aanwezig waar we werkelijk zijn, in het moment zelf. Hoe merken we deze ‘piloot’ op, hoe kunnen we deze uitzetten waar en wanneer nodig?

Juist nu!

In drukke tijden en tijden van veranderingen speelt bij ieder van ons de vraag hoe we onze aandacht, welzijn en vitaliteit kunnen behouden. Samen met je persoonlijke Mindfulnesstrainer onderzoek je deze vraag, verken en ontdek je in deze training handvaten en oplossingen die passen bij jouw persoonlijke leefomstandigheden en (werk) omgeving.

De training is zodanig ingericht dat elke sessie een mindful ervaring kan zijn.

Denk aan:  

 • onderdelen die je beleving aanwakkeren
 • oefeningen die gericht zijn op je aandacht, ontspanning en vitaliteit
 • evidence based modellen die zicht geven op je persoonlijk gedrag en functioneren (…de Meer component van de titel)
 • een uitgebreide sylabus met toelichting op modellen en werkbladen die je leerdoel helpen bereiken
 • toegang tot ons Spotify-profiel voor het beluisteren van passende muziek en persoonlijk door ons ingesproken mindful oefeningen.

Leerdoelen

 • Hoe behoud ik voldoende aandacht voor mezelf / mijn welbevinden tijdens het thuiswerken?
 • Welke praktische tools staan tot mijn beschikking om mijn welzijn en vitaliteit op peil te houden?
 • Waar vind ik mijn ontspanning en hoe waarborg ik deze?
 • Hoe waarborg ik mijn vitaliteit en flexibiliteit?
 • Hoe stabiliseer of vergroot ik mijn zelfvertrouwen in crisistijd?
 • Hoe onderhoud ik mijn persoonlijke relaties met mijn collega’s tijdens langdurig thuiszijn?
 • Hoe houd ik bij langdurig thuiswerken de balans tussen werk en privé?
 • Wat zijn mijn valkuilen hierbij?

Opzet training

Het traject start met een uitgebreid intakegesprek waarin we je motivatie van je deelname bespreken en de achtergrond hiervan. Daarna zijn er 4 onlinelessen van 60 minuten vanuit onze onlinestudio, waaronder een ervaring in de buitenlucht (op afstand begeleid door je trainer).

Je ontvangt voor aanvang van de training een ‘Mindful Ervaringspakket’ met elementen die per sessie het ervaren en beleven, versterken. En we nemen je ook mee naar een, op afstand begeleide, ervaring in de buitenlucht.
Kortom, welkom bij een concrete en persoonlijke training vol interactie en beleving, ter afwisseling van veel louter mentaal-gericht, digitaal thuiswerken.

De coaches/trainers van dOorsprong zijn ervaren en gekwalificeerde senior professionals die in een sfeer van betrokkenheid, respect en vertrouwen, ieder op hun eigen wijze invulling geven aan het gesprek. Het interval van de gesprekken wordt in gezamenlijk overleg en naar behoefte bepaald.

Deelnemen

De online trainingen vinden plaats op basis van open inschrijving.Wij kijken dan met u naar geschikte data.

We maken een onderscheid tussen tarieven voor organisatie en particulieren.
Het overgrote deel van onze trajecten wordt door werkgevers vergoed.

Wil jij een plek reserveren en tevens meer uitleg? Laat je gegevens achter in het formulier en we komen binnen 3 werkdagen bij je terug.