Hoe blijf ik ontspannen en vitaal aan het werk?

Een zekere mate van (in)spanning tijdens het werk is nodig om optimaal te presteren en grenzen te verleggen. Wanneer de spanning echter te veel wordt en langduriger aanhoudt, gaat dit ten koste van je vitaliteit. En daarmee van je effectiviteit, besluitvaardigheid, productiviteit en vooral werkplezier.

In deze individuele online training Stresspreventie en Vitaliteit benaderen we stress vanuit verschillende invalshoeken: mentaal, emotioneel en fysiek. Hierdoor leer je je eigen stresspatronen herkennen en ontdekken hoe het anders en (meer) ontspannen kan: het maakt je effectiever en productiever in je werk, het houdt je vitaal, geïnspireerd en gemotiveerd.

Juist nu, in deze drukke tijden, met de vele -soms plotse- veranderingen en een onzekere toekomst in het verschiet, speelt bij ieder van ons de vraag hoe we onze aandacht, welzijn en vitaliteit kunnen behouden. Samen met je persoonlijke Vitaliteitstrainer onderzoek je deze vraag, verken en ontdek je in deze training handvaten en oplossingen die passen bij jouw persoonlijke leefomstandigheden en (werk) omgeving.

De training is zodanig ingericht dat elke sessie een ontspannen en vitaliserende ervaring kan zijn.

Het programma bestaat uit:    

 • Onderdelen die ontspannend zijn 
 • Oefeningen die gericht zijn op lichaamsbewustzijn en vitaliteit 
 • Evidence based modellen die zicht geven op je persoonlijk gedrag en functioneren in relatie tot stress en vitaliteit 
 • Een uitgebreide syllabus met toelichting op modellen en werkbladen die je leerdoel helpen bereiken 
 • Toegang tot ons Spotify-profiel voor het beluisteren van passende muziek en persoonlijk door ons ingesproken ontspanningsoefeningen. 

Leerdoelen 

 • Een dieper inzicht in stress en stresspatronen en het vooral tijdig leren her- en erkennen hiervan om beter, helderder en effectiever te kunnen functioneren je werk 
 • Hoe behoud ik voldoende aandacht voor mezelf / mijn welbevinden tijdens het thuiswerken? 
 • Welke praktische tools staan tot mijn beschikking om mijn ontspanning en vitaliteit op peil te houden in crisistijd? 
 • Waar vind ik mijn ontspanning en hoe waarborg ik deze? 
 • Hoe waarborg ik mijn vitaliteit en flexibiliteit? 
 • Hoe stabiliseer of vergroot ik mijn zelfvertrouwen?
 • Hoe onderhoud ik mijn persoonlijke relaties met mijn collega’s tijdens langdurig thuiszijn? 
 • Hoe houd ik bij langdurig thuiswerken de balans tussen werk en privé? 
 • Wat zijn mijn valkuilen hierbij? 

Het is wetenschappelijk bewezen dat succes en werkplezier sterk worden beïnvloed door hoe ontspannen en vitaal we ons voelen; en hoe deze gevoelens op hun beurt bijdragen aan de mate waarin onze kennis en vaardigheden tot hun recht komen op het werk. 

Opzet training 

Voorafgaande aan de training vul je het LSI persoonlijkheidsprofiel in. De training wordt voorafgegaan door een uitgebreid intakegesprek (ca.1 uur). Het profiel geeft al direct inzicht in het eigen functioneren, je denk- en gedragspatronen en overleefstijlen en laat je zien welke nieuwe, zelfbewuste mogelijkheden je hebt om je ontspanning en vitaliteit te vergroten. Ook bespreken we de achtergrond en motivatie van je deelname. 

Daarna zijn er 4 of 8 onlinelessen van 60 minuten vanuit onze onlinestudio, waaronder een ervaring in de buitenlucht (op afstand begeleid door je trainer). 

Je ontvangt voor aanvang van de training een ‘’Ontspannings- en Vitaliseringspakket’’ met elementen die per sessie de ontspanning en vitalisering versterken. En we nemen je ook mee naar een, op afstand begeleide, ervaring in de buitenlucht. 

Kortom, welkom bij een concrete en persoonlijke training vol interactie en beleving, ter afwisseling van veel louter mentaal-gericht, digitaal thuiswerken.

De coaches/trainers van dOorsprong zijn ervaren en gekwalificeerde senior professionals die in een sfeer van betrokkenheid, respect en vertrouwen, ieder op hun eigen wijze invulling geven aan het gesprek. Het interval van de gesprekken wordt samen en naar behoefte bepaald. 

 

Deelnemen

De online trainingen vinden plaats op basis van open inschrijving. Wij kijken dan met u naar geschikte data.

We maken een onderscheid tussen tarieven voor organisatie en particulieren.
Het overgrote deel van onze trajecten wordt door werkgevers vergoed.

Wil jij een plek reserveren en tevens meer uitleg? Laat je gegevens achter in het formulier en we komen binnen 3 werkdagen bij je terug.