Familieopstelling

In deze workshop vormen systemische opstellingen de hoofdmoot. We starten de dag met basisoefeningen W.O.R.T.E.L.S.®. Deze oefeningen bereiden de deelnemers voor om voelend aan-wezig te zijn, van daaruit tonen zich blokkades. De dag geeft heldere inzichten in de oorsprong van deze blokkades en helpt weer los te laten zodat meer ontspanning ontstaat. Een samenspel van de systemische opstellingen en de Orshof methodiek geeft heldere inzichten over waar blokkades vandaan komen. Er wordt gewerkt met persoonlijke vragen en behoeften die van de deelnemers.

Bekijk workshop

Programma

Deelname aan een workshop kan als representant of als opsteller. Iedere opsteller krijgt tijd en ruimte om zijn constellatie op te stellen. Mocht dit, buiten de wil om van de deelnemer, niet mogelijk zijn, dan zal het mogelijke gedaan worden op dit op te lossen.

Werkwijze

De opsteller maakt zijn familiesysteem zichtbaar door representanten voor hem/haarzelf, zijn/haar probleem en zijn/haar familie uit te zetten in de ruimte. De representanten krijgen op de aangewezen plek onbewust toegang tot het gevoelsleven van de betrokkenen en tot de onderlinge verhoudingen van het oorspronkelijke gezin. Op deze manier worden verstrikkingen en rolverwisselingen op zielsniveau aanschouwelijk. Met behulp van de constellatiebegeleider wordt het familiesysteem gepast geordend. Uitspraken kunnen daarbij bevrijdend werken en ruimte creëren, waardoor de gezonde harmonie kan worden hersteld.