Karin van de Kerkhoff

Kernwaarden: vertrouwen, energie, helderheid, liefde & lef

  • Gedurende 6 jaar werkzaam als voorlichter en communicatieadviseur in het bedrijfsleven, vanaf 1998 werkzaam als zelfstandig coach/mediator onder de naam Approach Coaching & Mediation, o.m. in samenwerking met dOorsprong
  • Afgestudeerd als sociaal pedagoog (UvA) met hoofddomeinen: losmaking van het gezin en de overgang van school naar werk
  • Aanvullend geschoold in relatie- en gezinstherapie (UvA psychologie), conflicthantering en -bemiddeling (NIP/NMI), systeemdenken (Interactieacademie Antwerpen), ontwikkelingspychologie, persoonlijkheidsleer en psychopathologie
  • Permanente educatie o.m. stress/vitaliteitsmanagement, energetisch lichaamswerk (Ki-training, mindfulness, houding en beweging), Imaginatie, dilemmacoaching, Voice Dialogue (ITP), Persoonlijk Leiderschap en leidinggeven, Systeem Dynamieken in Families (Bert Hellinger Instituut).
  • Gecertificeerd en geautoriseerd gebruiker van het Levensstijlen Inventarisatie profiel (L.S.I.) van Human Synergetics ®

"Ik ben gefascineerd door mensen: (het waarom van) wat we doen of nalaten, onze veelzijdigheid en onze werkelijke gevoelens en verlangens. En (mijn) kinderen en hun intuïtie, sensitiviteit en rake waarnemingen."

Mijn inspiratiebronnen

  • Dans: ik hou veel van het non-verbale plezier, de energie, schoonheid en enorme zeggingskracht van het lichaam. De werken van Paul Lightfoot, Sol Leon en Sidi Larbi Cherkaou vind ik adembenemend, maar ook kleine producties als Parkin'son van Giulio D'Anna raken me diep.
  • Mandela: voor mij de verpersoonlijking van vertrouwen, de dialoog en nederigheid; een man die altijd mijn dankbaarheid oproept.
  • Beeldende kunst: genieten van menselijke passie, omgezet in vormen en kleuren, en daardoor anders naar de wereld kunnen kijken. Picasso is mijn favoriet vanwege zijn ontroerende zoektocht naar de essentie van alles wat hij verbeeldde.
  • Filosofie: over (de zin van) ons bestaan... heerlijk dat er al eeuwenlang over het leven is nagedacht en troostrijk dat dat nog steeds gebeurt.

Mooiste boek

Talloze favorieten w.o. Donkermaan, De Uren, Nietzsches tranen, Jij bent mijn mes, Het Verkoolde Alfabet – indringend geschreven waardoor ze onder mijn huid kwamen. Verder lees ik graag (auto)biografieën en familieportretten. Grote indruk maakten ook de boeken van I. Yalom, Alice Miller, Hall&Sidra Stone, Viktor Frankl.

Favoriete muziek

Van James Brown, Peter Gabriel, Lauryn Hill, Selah Sue en Nithin Sawhney - tot aan gospel, de gezongen klassieke mis en de minimal music van Wim Mertens, Yann Tiersen en Michael Nyman.

Mooiste film

Festen, Pina Bausch, Il y a longtemps que je t'aime, The remains of the Day, One flew over..